Menu
Wat een mooie tocht

Wat een mooie tocht

2 juni 2023

Bron: fietselfstedentocht.frl

Wat was het een mooie tocht!

Pinkstermaandag 29 mei jl. zijn 14.114 deelnemer ’s morgen op de fiets gestapt om om langs alle Friese steden te fietsen. Na een fris begin brak langzaam de zon door. Er stond een straffe noord -tot noordosten wind, die ervoor zorgde dat de fietsers vanaf Dokkum snel weer in Bolsward waren.  Vanaf Bolsward ging het voor de wind naar Spannenburg. Vanaf Stavoren ging het laatste stuk weer tegen de wind in. Uiteindelijk zijn er 13.535 mensen gefinisht. Een heel hoog aantal.

Het aantal ongevallen en pechgevallen is gelukkig beperkt gebleven. En na de ervaringen van vorig jaar was het voor onze organisatie ook een geweldige dag, die nagenoeg vlekkeloss verliep.

Onze dank gaat uit naar:

  1. alle 800 vrijwilligers die deze tocht mogelijk hebben gemaakt, fantastisch;
  2. onze partnerorganisaties die zorgen voor materiaal, faciliteiten en wat deelnemers onderweg aangeboden krijgen;
  3. gemeenten, de provincie Fryslân, Rijkswaterstaat, en Veiligheidsregio’s die zorgden voor de nodige toestemmingen, vergunningen en het meedenken over de veiligheid;
  4. de verschillende aannemers die op de route aan het werk zijn en alles keurig hadden geregeld, zodat de deelnemers toch optimaal gebruik konden maken van de weg;
  5. het publiek dat zorgde voor een fantastische sfeer.

Volgend jaar staat de 87ste editie van de fietselfsteden gepland op Pinkstermaandag 20 mei 2024. In november start de voorinschrijving. Wij kondigen hierbij alsvast een andere manier van inschrijven aan. In oktober zullen wij u uitgebreid informeren over hoe dat in zijn werk gaat.

Blijf op de hoogte en mis nooit evenementen of nieuws

Bezoek Bolsward

Bekijk onze agenda.