Menu
Bolsward ligt aan de A7

Welkom in ons mooie Boalsert (Bolsward).

Onze stad is goed bereikbaar, met de auto, per fiets, via het water en per openbaar vervoer.

per auto

Centrale ligging aan de A7.

Groningen, Amsterdam en Zwolle zijn bereikbaar binnen een uur via het snelwegennetwerk rondom Bolsward.

met openbaar vervoer

Goed bereikbaar met de bus.

Vanuit Leeuwarden kunt u reizen met Bus 92 richting Bolsward (34 minuten) of de Qliner 350 richting Alkmaar (25 minuten). Wilt u over de Afsluitdijk reizen. Dan kunt u met de Qliner 350 reizen richting Leeuwarden. Vanuit Alkmaar bedraagt de reistijd 88 minuten. Komt u uit het Zuiden? Dan kunt u vanaf station Heerenveen met Bus 199 richting Harlingen in 62 minuten naar Bolsward reizen. Het is tevens mogelijk door te reizen naar Leeuwarden.

Plan uw reis met het openbaar vervoer via 9292.nl.

per fiets

Bekend van o.a. de Fiets Elfstedentocht.

Bolsward is dan ook de stad om met de fiets te bezoeken. Rondom de stad zijn diverse mooie fietspaden te vinden waar u kunt genieten van de prachtige natuur rondom Bolsward. Denk hierbij aan trekpad tussen Bolsward en Burgwerd, de fietspaden richting Makkum en de Cnossenlaan aan de rand van Bolsward.

Komt u niet op de fiets?
Het is ook mogelijk een fiets te huren:

Rijwielhandel De Kroon

via het water

Prachtig bereikbaar via het water.

Er zijn twee plekken waar passanten terecht kunnen met hun boot. Aan de zuidkant vlak bij het centrum kunt u aanleggen bij het Kruiswater (Gleibakkerij). Hiernaast zijn er ligplaatsen aan de noordwestzijde van het centrum bij de Gijsbert Japicxbrug ligplaatsen. Op de Stoombootkade is een pompstation en kunt u water afnemen en vuilwater afgeven.

Er zijn diverse voorzieningen en de ligplaatsen bestaan uit steigers. Er is elektra, water en sanitair aanwezig. Op de Gleibakkerij is de unit zelfs voorzien van een wasmachine met droger.

De havenmeester is bereikbaar via 06-51579915 en werkt vanuit het stadhuis aan de Jongemastraat 2. U kunt de brugwachter bereiken op 06-10887098.

Blijf op de hoogte en mis nooit evenementen of nieuws

Bezoek Bolsward

Bekijk onze agenda.