Menu
WAT KUN JE DOEN IN BOLSWARD?

Bolsward klopt.
ONTDEK HET HART VAN DE ELFSTEDEN

In het hart van de Elfstedenroute ligt Bolsward. Een stad die klopt.

Hier ontmoet stadse cultuur weidse natuur. De horizon is rondom. Hier wordt het oude bewaard en het nieuwe aanvaard. De schatten uit het verleden glanzen hier naast de rijkdommen uit het heden.
Ze nodigen uit om in rond te dwalen of even bij stil te staan. Geniet
van een hapje, drankje of uitstapje.

Sluit Bolsward in je hart. Want daar ligt de sleutel die je toegang geeft tot al het mooie en goede.

Bekijk hier de Bolswarder festiviteiten en de Top must sees.

Volg je ons al op facebook Bolsward.

weekmarkt

Elke donderdagmorgen van 7.30-12.30 uur is er markt in de binnenstad van Bolsward. Marktkooplui van Bolsward en omstreken komen hun “waar” verkopen. Van een rits, een lekker visje tot de dagelijkse vitamines.

stadsrondvaart

In de maanden juli en augustus is er iedere maandag t/m vrijdag om 14.00 uur een gratis rondvaart door de historische stadsgrachten. In 45 minuten ziet u de stad vanuit een geheel ander perspectief en vertellen vrijwilligers over de rijke geschiedenis van de stad.

Meer informatie & openingstijden

stadswandeling

Je loopt een prachtige route van 4 kilometer die uitgetekend staat op een gedetailleerde stadsplattegrond. Ook lees je onderweg de uitleg over al het moois wat je onderweg tegenkomt. De stadswandeling is te koop bij Cultuur Historisch Centrum De Tiid: het startpunt van de wandeling. Of bestel ‘m de VVV Waterland van Friesland webshop.

Kijk voor verder routes op: Wandel en fietsroutes vanuit Bolsward

Escape Tour Bolsward

Ga terug naar het jaar 1774 met de Escape Tour Bolsward, en ontdek dit unieke Friese stadje op een verrassende manier. Sinds de stadhouder Willem V aan het roer staat is er veel onenigheid in de stad. Bolsward wil haar eigen stad terug! Fryslân Boppe, oftewel: Friesland bovenaan! Er wordt door Bolsward een schutterij opgericht die dag en nacht de wacht houd. Meer informatie: escapetours.nl

van buren schapenlooierij

Van Buren Bolsward. De enige schapenvachtlooierij van Nederland, al sinds 1861. Van ruwe schapenvachten maken wij vacht- en leerproducten die mensenlevens verrijken met warmte, natuurlijke schoonheid en zachtheid. Bezoek vrijblijvend de schapenvachtlooierij. Waar ambacht weer tot leven komt en producten worden gemaakt om kwaliteit en duurzaamheid.

Meer informatie: vanburenbolsward.nl

zwembad bolsward

Een prachtige plek om recreatief te zwemmen net naast het centrum. Met een groot bad, klein bad en een bubbelbad kun je je hier makkelijk een paar uur vermaken. Ook is het mogelijk om hier meerdere watersporten te beoefenen. Wat er nog meer mogelijk is? Kijk op: zwembad Bolsward

Sloepverhuur

Ontdek waterrijk Friesland vanuit een sloep. Alle routes starten en eindigen in principe in Bolsward, het middelpunt van Súdwest Fryslân met een enorme diversiteit aan varen over sloten, grachten en meren.

Waar kun je een sloep huren? Sloepverhuur Bolsward

Stichting Bolsward Historie

Geopend elke vrijdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur.

Voor vragen over Bolsward of bijvoorbeeld het inbrengen van oude foto’s of andere materialen en gewoon voor een bakje koffie en een praatje over vroeger. Archiefcentrum Skilwyk 15.

Voor meer informatie kijk op Stichting Bolsward Historie

 

 

E-chopperverhuur

Met een E-Chopper Bolsward en de omgeving verkennen? Maak een ritje langs het water via een van de talloze fietspaden en geniet van het uitzicht over uitgestrekte weilanden.

Waar kun je een e-chopper huren? E-shopperverhuur Bolsward

boog bolsward

Het programma van 2022-2023 is klaar. De dames en heren van Muziek, Cabaret, Film en Theater hebben ook nu weer zin in de komende maanden. Aan het programma zal het ook dit jaar niet liggen. Wie er allemaal in Ons Gebouw, het Marne Theater (locatie Marne College) en De Doopsgezinde Kerk zullen verschijnen, valt te lezen op de website.

Programma Boog Bolsward

ONTDEK EN BELEEF BOLSWARD

Een compleet overzicht van alle must sees, winkels en uitgaansgelegenheden in Bolsward.