Menu
WAT KUN JE DOEN IN BOLSWARD?

BEKIJK DE SPECIALE ACTIVITEITEN IN JULI, AUGUSTUS EN SEPTEMBER IN ONZE ZOMERAGENDA

Een bezoekje aan Bolsward is zeker de moeite waard. Er is genoeg te zien en te beleven.

weekmarkt

Elke donderdagmorgen van 7.30-12.30 uur is er markt in de binnenstad van Bolsward. Marktkooplui van Bolsward en omstreken komen hun “waar” verkopen. Van een rits, een lekker visje tot de dagelijkse vitamines.

stadsrondvaart

In de maanden juli en augustus is er iedere maandag t/m vrijdag om 14.00 uur een gratis rondvaart door de historische stadsgrachten. In 45 minuten ziet u de stad vanuit een geheel ander perspectief en vertellen vrijwilligers over de rijke geschiedenis van de stad.

Meer informatie & openingstijden

stadswandeling

Je loopt een prachtige route van 4 kilometer die uitgetekend staat op een gedetailleerde stadsplattegrond. Ook lees je onderweg de uitleg over al het moois wat je onderweg tegenkomt. De stadswandeling is te koop bij Cultuur Historisch Centrum De Tiid: het startpunt van de wandeling. Of bestel ‘m de VVV Waterland van Friesland webshop.

Kijk voor verder routes op: Wandel en fietsroutes vanuit Bolsward

Escape Tour Bolsward

Ga terug naar het jaar 1774 met de Escape Tour Bolsward, en ontdek dit unieke Friese stadje op een verrassende manier. Sinds de stadhouder Willem V aan het roer staat is er veel onenigheid in de stad. Bolsward wil haar eigen stad terug! Fryslân Boppe, oftewel: Friesland bovenaan! Er wordt door Bolsward een schutterij opgericht die dag en nacht de wacht houd. Meer informatie: escapetours.nl

van buren schapenlooierij

Van Buren Bolsward. De enige schapenvachtlooierij van Nederland, al sinds 1861. Van ruwe schapenvachten maken wij vacht- en leerproducten die mensenlevens verrijken met warmte, natuurlijke schoonheid en zachtheid. Bezoek vrijblijvend de schapenvachtlooierij. Waar ambacht weer tot leven komt en producten worden gemaakt om kwaliteit en duurzaamheid.

Meer informatie: vanburenbolsward.nl

zwembad bolsward

Een prachtige plek om recreatief te zwemmen net naast het centrum. Met een groot bad, klein bad en een bubbelbad kun je je hier makkelijk een paar uur vermaken. Ook is het mogelijk om hier meerdere watersporten te beoefenen. Wat er nog meer mogelijk is? Kijk op: zwembad Bolsward

Sloepverhuur

Ontdek waterrijk Friesland vanuit een sloep. Alle routes starten en eindigen in principe in Bolsward, het middelpunt van Súdwest Fryslân met een enorme diversiteit aan varen over sloten, grachten en meren.

Waar kun je een sloep huren? Sloepverhuur Bolsward

 

 

Onze Bolswarder Activiteiten Commissie organiseert gedurende het jaar diverse activiteiten, zoals modeshows, zomermarkten en bingo. Bekijk in onze agenda de  evenementen, of kijk op facebook Bolsward.

ONTDEK EN BELEEF BOLSWARD

Een compleet overzicht van alle must sees, winkels en uitgaansgelegenheden in Bolsward.