Menu
WAT KUN JE DOEN IN BOLSWARD?

Bolsward klopt.
ONTDEK HET HART VAN DE ELFSTEDEN

In het hart van de Elfstedenroute ligt Bolsward.
Een stad die klopt.

Hier ontmoet stadse cultuur weidse natuur.
De horizon is rondom. Hier wordt het oude bewaard en het nieuwe aanvaard.
De schatten uit het verleden glanzen hier naast de rijkdommen
uit het heden.
Ze nodigen uit om in rond te dwalen of even bij stil te staan.
Geniet
van een hapje, drankje of uitstapje.
Sluit Bolsward in je hart.
Want daar ligt de sleutel
die je toegang geeft tot al het mooie en goede.

weekmarkt

Elke donderdagmorgen van 7.30-12.30 uur is er markt in de binnenstad van Bolsward. Marktkooplui van Bolsward en omstreken komen hun “waar” verkopen. Van een rits, een lekker visje tot de dagelijkse vitamines.

stadswandeling

Je loopt een prachtige route van 4 kilometer die uitgetekend staat op een gedetailleerde stadsplattegrond. Ook lees je onderweg de uitleg over al het moois wat je onderweg tegenkomt. De stadswandeling is te koop bij Cultuur Historisch Centrum De Tiid: het startpunt van de wandeling. Of bestel ‘m de VVV Waterland van Friesland webshop.

Kijk voor verder routes op: Wandel en fietsroutes vanuit Bolsward

Brouwerij

Een bezoek aan Us Heit Distillery of Sonnema Beerenburg is een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar een unieke en authentieke ervaring. Leer, proef en geniet van de heerlijke dranken die deze distilleerderijen te bieden hebben!

Kijk voor verdere informatie op: Sonnema Berenburg of Us Heit

SUPVERHUUR

Bolsward is bij uitstek een stad om met een SUP vanaf het water te ontdekken. Je kan met de SUP fantastisch door het historische stadscentrum peddelen en zo genieten van de vele monumentale bouwwerken. SUP staat voor Stand Up Paddling wat betekent dat je staand op een soort van surfplank met een peddel je voortbeweegt.

Waar kun je een sup huren? Sloepverhuur Bolsward

Stichting Bolsward Historie

Geopend elke vrijdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur.

Voor vragen over Bolsward of bijvoorbeeld het inbrengen van oude foto’s of andere materialen en gewoon voor een bakje koffie en een praatje over vroeger. Archiefcentrum Skilwyk 15.

Voor meer informatie kijk op Stichting Bolsward Historie

van buren schapenlooierij

Van Buren Bolsward. De enige schapenvachtlooierij van Nederland, al sinds 1861. Van ruwe schapenvachten maken wij vacht- en leerproducten die mensenlevens verrijken met warmte, natuurlijke schoonheid en zachtheid. Bezoek vrijblijvend de schapenvachtlooierij. Waar ambacht weer tot leven komt en producten worden gemaakt om kwaliteit en duurzaamheid.

Meer informatie: vanburenbolsward.nl

FIETSVERHUUR

Rijwielhandel de Kroon heeft allerlei fietsen voor de verhuur. Voor de toeristen die graag een dagje willen fietsen in en rondom Bolsward hebben we de stadsfietsen. Maar u kunt ook meerdere kilometers maken met onze E-bikes van Gazelle. Wilt u toch liever een sportief rondje fietsen? Dan hebben wij voor u ook verschillende racefietsen en mountainbikes in de verhuur.

Waar kun je een fiets huren? Rijwielhandel de Kroon

Sloepverhuur

Ontdek waterrijk Friesland vanuit een sloep. Alle routes starten en eindigen in principe in Bolsward, het middelpunt van Súdwest Fryslân met een enorme diversiteit aan varen over sloten, grachten en meren.

Waar kun je een sloep huren? Sloepverhuur Bolsward

Workshops

Ontdek het aanbod van workshops in Bolsward! Ga creatief aan de slag en leer nieuwe vaardigheden. Van schilderen en beeldhouwen tot workshop bewustwording en mindfullness.  Bezoek onderstaande websites voor meer informatie.

Staal & Steen
Apollanja Crystals Academy
Werkplaats De Nieuwe Ruiter

Museum De Tiid

Eigentijds museum, Frysk erfgoed met een verhaal.

In de zalen van het monumentale stadhuiscomplex komt het verleden tot leven in bijzondere collectiepresentaties en opmerkelijke sleutelfiguren zoals Titus Brandsma, Gysbert Japicx en Trijntje Hilarides.

De Tiid in Bolsward is een plek waar je gebruik kunt maken van de kracht van vele partners die samenwerken. Zowel het gemeentearchief, de bibliotheek en restaurant Blend zijn hier gevestigd.

Openingstijden en info:
Cultuur Historisch Centrum De Tiid

stadsrondvaart

De Stichting Rondvaart Bolsward is een vrijwilligersclub die in de maanden juli, augustus tot half september iedere maandag t/m vrijdag om 14.00 en 15.00 uur een rondvaart verzorgt door de historische stadsgrachten van Bolsward.

De kosten bedragen 5 euro per persoon. De opstap/ vertrek is bij de speciale aanlegsteiger naast het prachtige Stadhuis, nu Cultuur Historisch Centrum De Tiid. Er kunnen maximaal 12 personen aan boord, buiten de reguliere vaarten kunt u de Rondvaartboot ook boeken als familie of vriendengroep, de kosten zijn dan 50 euro per rondvaart.

Informatie/ reserveren:
Kerst Postma 06 13984403
Wopke Yedema 06 42440405
Jan de Koning 06 17608008
Of via het VVV Bolsward – 06 25717176 – info@s.coenen@detiid.nl

Meer informatie & openingstijden

Kerken

Bolsward is een stad met een rijke geschiedenis en een belangrijke rol in de Nederlandse religieuze geschiedenis. Maak een wandeling door Bolsward en bewonder indrukwekkende kerken zoals de Martinikerk, De Sint Franciscusbasiliek en de Broerekerk. 

Kijk voor verdere informatie op: VVV Waterland van Friesland

Escape Tour Bolsward

Ga terug naar het jaar 1774 met de Escape Tour Bolsward, en ontdek dit unieke Friese stadje op een verrassende manier. Sinds de stadhouder Willem V aan het roer staat is er veel onenigheid in de stad. Bolsward wil haar eigen stad terug! Fryslân Boppe, oftewel: Friesland bovenaan! Er wordt door Bolsward een schutterij opgericht die dag en nacht de wacht houd.

Meer informatie: escapetours.nl

zwembad bolsward

Een prachtige plek om recreatief te zwemmen net naast het centrum. Met een groot bad, klein bad en een bubbelbad kun je je hier makkelijk een paar uur vermaken. Ook is het mogelijk om hier meerdere watersporten te beoefenen. Wat er nog meer mogelijk is?

Kijk op: zwembad Bolsward

boog bolsward

Het programma van 2022-2023 is klaar. De dames en heren van Muziek, Cabaret, Film en Theater hebben ook nu weer zin in de komende maanden. Aan het programma zal het ook dit jaar niet liggen. Wie er allemaal in Ons Gebouw, het Marne Theater (locatie Marne College) en De Doopsgezinde Kerk zullen verschijnen, valt te lezen op de website.

Programma Boog Bolsward

E-chopperverhuur

Met een E-Chopper Bolsward en de omgeving verkennen? Maak een ritje langs het water via een van de talloze fietspaden en geniet van het uitzicht over uitgestrekte weilanden.

Waar kun je een e-chopper huren? E-shopperverhuur Bolsward

Bekijk hier de Bolswarder festiviteiten en de Top must sees.

Volg je ons al op facebook Bolsward.

ONTDEK EN BELEEF BOLSWARD

Een compleet overzicht van alle must sees, winkels en uitgaansgelegenheden in Bolsward.