Menu
Nieuwbouw projecten

Bolsward Oost, Wijk van de toekomst

Gemeente Súdwest-Fryslân heeft 14,5 hectare grond aangekocht in Bolsward Oost. Doel is om hier (uiteindelijk) 200 woningen te bouwen; een mix van koop- en huurwoningen voor verschillende doelgroepen. Duurzaamheid en een fijn leefklimaat staan voorop in de nieuw te realiseren wijk.

In fase 1 worden 100 woningen gebouwd. Hier heeft de provincie mee ingestemd. Of en wanneer de andere 100 woningen van fase 2 worden gebouwd, hangt af van de behoefte en van toestemming van de provincie.

Het college van burgemeester en wethouders heeft hoge ambities voor de uitbreidingswijk Bolsward Oost.

  • is een gezonde vitale wijk
  • biedt ruimte aan spraakmakende gedurfde architectuur
  • biedt mogelijkheden voor zelfbouw, particulier opdrachtgeverschap en creativiteit
  • is een spraakmakend duurzame wijk
  • heeft maatschappelijke meerwaarde voor de omgeving. Sociale verbinding, lichamelijk en psychische gezondheid, milieu en natuur, levensbeschouwing
  • is (ook) aantrekkelijk voor toekomstige bewoners van buiten de gemeente/provincie.

Zie Wonen in Sudwest Fryslan Bolsward Oost voor alle informatie over Bolsward oost.

Appartementencomplex Het Wapen

Aan de Harlingerstraat in Bolsward ontwikkelt R&B projectrealisatie een aantal ruime appartementen. Allen gelegen aan of met zicht op het doorgaande vaarwater (Elfstedenroute), duurzaam gebouwd, 1 tot 3 slaapkamers en een hoog afwerkingsniveau. Het kleinschalige complex bevat een vijftal appartementen waarvan 3 op de begane grond en 2 op de eerste verdieping.

 

De Koopman

Het project ,De Koopman’ is een herbestemming van de voormalige bibliotheek van Bolsward. In het uit 3 gebouwen bestaande pand worden appartementen gerealiseerd met bergingen en een overdekte parkeerruimte; op de begane grond komt een commerciële ruimte en op de 3e verdieping een penthouse met dakterras welke waarschijnlijk ook in de verkoop gaat komen met een woonoppervlakte van 180 m².

Meer info.

Blijf op de hoogte en mis nooit evenementen of nieuws

Bezoek Bolsward

Bekijk onze agenda.