Menu
Lekker slapen in Bolsward

Overnachten in het hart van de Elfsteden? Dat kan in diverse bijzondere B&B’s, hotels of campings.

Hotels

Midden in het centrum van Bolsward ligt Grandcafé De Wijnberg, bekend om zijn gezelligheid en terras. U kunt hier overnachten in één van de 26 hotelkamers. Ook midden in het gezellige en historische centrum kunt u overnachten in het prachtige monumentale pand van Het Weeshuis, een kleinschalig familiehotel met huiskamerrestaurant. Je kunt heerlijk overnachten in Snoozz Hotels Bolsward het smart boutique hotel in hartje centrum. Op een paar minuten afstand van het centrum ligt Hotel de Groene Weide. Een goede uitval basis om Bolsward en omgeving te ontdekken.

Bed & Breakfast

Heeremastate is een stadsboerderij midden in het centrum en is een prachtig historisch monument. De state heeft 4 kamers met eigen badkamer en toilet en gezamenlijk gezellige souterrain. B&B op ’t Oordje is een gemoderniseerd en sfeervol ingerichte B&B met een eigen uniek gelegen terras aan het water met aanlegsteiger. Ook kunt u overnachten in een één- of tweepersoonkamer van B&B Bolsward of in Karin’s Bed & Breakfast. De laatst genoemde B&B ligt aan de rand van Bolsward en heeft twee gastenkamers met heerlijke bedden, een eigen tv en gratis wifi.

Kamperen

Vlakbij het centrum van Bolsward kunt u overnachten op de Stadscamping Bolsward.

Genieten van de rust en ruimte die het Friese platteland te bieden heeft? Dat kan op Boerencamping Half-Hichtum. Deze camping verhuurt tevens een slaaphuisje/trekkershut. Gelegen aan de Harlingervaart langs de Elfstedenroute kunt u ook overnachten op de gastvrije boerencamping Fûgelfrij waar de kippen buiten rondscharrelen en de schapen lammeren.

Elfstedencamping

Van vrijdag 17 mei t/m dinsdag 21 mei wordt er voor de fiets- en stepelfstedentocht een tijdelijke camping gerealiseerd op het sportveldencomplex “Het Sportbolwerk,” net buiten het centrum van Bolsward. Reserveer vanaf maart 2024 en beleef deze unieke overnachtingservaring te midden van de betoverende sfeer van het historische evenement.

Geniet niet alleen van het comfort van de camping, maar laat u ook omringen door de gezellige drukte en energie die het Elfstedenweekend in Bolsward karakteriseren. We kijken ernaar uit u te verwelkomen en uw deelname aan de Fietselfstedentocht extra bijzonder te maken.

Hier zijn enkele belangrijke mededelingen:

  • U kunt vooraf een plek reserveren door te klikken op de volgende link (Aanmeld link voor de Elfstedencamping). Wees er snel bij, want VOL=VOL.
  • Reserveren is mogelijk tot en met 13 mei 2024.
  • Betaling vindt plaats bij aankomst.
  • De camping opent op vrijdag 17 mei om 12.00 uur en dient op dinsdag 21 mei om 12.00 uur weer schoon te worden opgeleverd.
  • U kunt gebruik maken van de kleedaccommodatie van sportclub Bolsward op de sportvelden, en er zullen aanvullende voorzieningen beschikbaar zijn.
  • Op enkele velden is tegen betaling een tijdelijke stroomvoorziening beschikbaar voor kleinere apparatuur (max 4 Ampère), niet geschikt voor het opladen van auto’s. Geef bij het reserveren aan of u hiervan gebruik wilt maken. Vergeet niet om een verlengkabel van ongeveer 25 meter mee te nemen.
  • Na reservering ontvangt u in de week voor Pinksteren meer informatie via e-mail.

We kijken ernaar uit u te verwelkomen op de Elfstedencamping 2024!

Meer informatie

ONTDEK EN BELEEF BOLSWARD

Een compleet overzicht van alle must sees, winkels en uitgaansgelegenheden in Bolsward.