Menu
Kerken Bolsward

6. Kerken Bolsward

  • (10)

Martinikerk

De Martinikerk is één van de belangrijkste Gotische monumenten in Friesland en kenmerkt met zijn zadeldaktoren het stadsbeeld van Bolsward. De kerk is in de 15e eeuw gebouwd en is een rijksmonument. De kerk staat bekend om zijn architectuur, meubilair (koorbanken en preekstoel), het Hinz-orgel en de toren met vier luidklokken.

Meer informatie & openingstijden
Locatie: Groot Kerkhof 26

Sint Franciscuskerk | Zalige Titus Brandsmaparochie

De Sint-Franciscuskerk in Bolsward is in 1933 gebouwd in een expressionistische art-decostijl als rooms-katholieke kerk. De gebrandschilderde ramen vertellen verhalen van o.a. het Laatste Avondmaal, het Mirakel van Amsterdam, de Martelaren van Gorcum en de Heilige Paschalis Baylon. De kerk is ook in het bezit van een Mariabeeld uit de middeleeuwen: ‘ Onze-Lieve-Vrouwe van Sevenwouden’. Dit beeld bevindt zich in één van de kapellen van de kerk.

Meer informatie & openingstijden
Locatie: Grote Dijlakker 7

Gasthuiskerk

De gereformeerde kerk ‘De Gasthuiskerk’ en bijhorende pastorie zijn gebouwd in 1929. De kerk is gebouwd naar het ontwerp van Ane Nauta en J.h. Van der Veen.

Meer informatie & openingstijden
Locatie: Gasthuissingel 3

Doopsgezinde kerk

Het kerkgebouw van de Doopsgezinde kerk is een neoclassicistische zaalkerk gebouwd in 1784. Het kerkje heeft een eenklaviersorgel gemaakt in 1810.

Meer informatie & openingstijden
Locatie: Skilwyk 29

Blijf op de hoogte en mis nooit evenementen of nieuws

Bezoek Bolsward

Bekijk onze agenda.