Menu
BOOG Bolsward wordt weer steeds beter bezocht

BOOG Bolsward wordt weer steeds beter bezocht

3 februari 2023

Muziek, cabaret, film en theater van Stichting BOOG Bolsward wordt weer steeds beter bezocht, meldt voorzitter Hein Keekstra. ‘Die trend willen we graag doorzetten’

 

De coronaperikelen zijn voorbij, de culturele activiteiten van Stichting BOOG Bolsward zijn in september weer begonnen en voorzitter Hein Keekstra kijkt tevreden terug op het afgelopen half jaar. Hoewel er altijd voorstellingen zijn die beter bezocht hadden kunnen worden, zijn er volgens de voorzitter over het algemeen stijgende bezoekersaantallen te noteren bij de afdelingen muziek, cabaret, film en theater.

Keekstra, sinds 2012 voorzitter van de stichting, als opvolger van de legendarische Hans van der Wouw: ,,We willen die stijgende trend graag doorzetten.” Alle activiteiten vinden verspreid over drie locaties in Bolsward plaats, namelijk Ons Gebouw, het Marne Theater (locatie Marne College) en de Doopsgezinde Kerk.

Goedbezochte voorstellingen zorgen voor inkomsten om de slechter bezochte voorstellingen financieel op te vangen

Op de website van BOOG Bolsward is per categorie het volledige overzicht van de activiteiten te vinden. Het mooie van het systeem in Bolsward is dat alle opbrengsten door alle activiteiten worden gedeeld. Oftewel: de voorstellingen met veel bezoekers zorgen ervoor dat die momenten dat er minder toeschouwers zijn ook gehouden kunnen worden.

,,Alle opbrengsten uit de kaartverkoop en uit de bar worden samen met de subsidie en de inkomsten uit sponsoring door bedrijven bij elkaar gelegd en daarmee wordt het hele programma samengesteld”, zegt Keekstra. Hij is nu elf jaar voorzitter en de fitte pensionado hoopt dat nog enige tijd te kunnen doen. Hij geniet ervan, al zal hij de eerste zijn die niet te lang wil ‘regeren’.

Positie van de cultuur in Bolsward en het honderdjarige Ons Gebouw

,,Ik ben het aanspreekpunt, de vertegenwoordiger van BOOG naar buiten”, zegt hij. Hij zit niet in één van de vier poten, maar is zo vaak mogelijk als kan bij de voorstellingen te vinden en onderhoudt de contacten in en met de gemeente Súdwest-Fryslân over bijvoorbeeld de positie van de cultuur in Bolsward en de rol van het honderdjarige Ons Gebouw daarin.

,,Daar zal nog wel het een en ander moeten gebeuren om dat op een goede manier op te tuigen en up-to-date te maken voor wat betreft de voorzieningen.” Nationaal bekende cabaretiers als André Manuel en Erik van Muiswinkel maakt het ook weer niet veel uit, want zij komen graag naar het Bolswarder cabaretpubliek en hebben er dit seizoen alweer voor een uitverkochte zaal opgetreden. Youp van’t Hek wilde enkele jaren geleden een try-out van zijn afscheidstoernee beslist in Bolsward houden, hoe gaaf wil je het hebben? En vergeet ook niet Jochem Myjer in dit rijtje.

‘De komende tijd in overleg tot goede resultaten komen voor Bolsward’

Keekstra: ,,De contacten met de gemeente zijn goed. Daarbij is ook een rol weggelegd voor bijvoorbeeld Platform Bolsward. We hopen de komende tijd in overleg tot goede resultaten te komen, zodat er in de komende jaren op een mooie plek genoten kan worden van cultuur.”

De vrijwilligers van de muziekafdeling willen wel graag wat verjonging in hun team, meldt Keekstra. In de Doopsgezinde Kerk laten zij allerlei Friese en andere artiesten optreden voor Bolwarders en buitenlui. Van Gurbe Douwstra tot Wiebe Kaspers en anderen.

,,Het is mooi dat we met Stichting BOOG zo’n mooie diversiteit aan activiteiten kunnen aanbieden.” Mensen die als vrijwilliger mee willen helpen zijn altijd welkom, contactgegevens zijn te vinden op de website Boog Bolsward

Blijf op de hoogte en mis nooit evenementen of nieuws

Bezoek Bolsward

Bekijk onze agenda.