Menu
Braintrainer Huylckenstein Bolsward

Braintrainer Huylckenstein Bolsward

15 februari 2023
De braintrainer voldoet goed in Bolswards woonzorgcentrum Huylckenstein, met dank aan Sint Anthony Gasthuis.

Het is een nieuwigheid waarmee je het verleden kunt laten herleven, voor mensen die daar behoefte aan hebben. Marissa van ’t Zet maakte tijdens haar studie kennis met een braintrainer voor ouderen. Toen ze eind vorig jaar bij woonzorgcentrum Huylckenstein in Bolsward meteen na haar studie een vaste baan als zorgkundige heeft gekregen, bedacht ze dat de bewoners van Huylckenstein zoiets ook wel mooi zouden kunnen vinden. En dat blijkt ook zo te zijn.

Het bevalt zo goed, ze zou graag op elk van de drie etages (begane grond, eerste verdieping en tweede verdieping), zo’n braintrainer willen hebben). Deze allereerste braintrainer is aangeschaft dankzij financiële steun van het Bolswarder fonds Sint Anthony Gasthuis, die de volledige 4.214 euro en 25 cent heeft betaald.

De braintrainer is een computer met verschillende geheugenspelletjes zoals puzzels, memory, muziekvragen en rebussen. Het apparaat wordt zowel individueel gebruikt als in groepsverband. Individueel gaat het om bewoners die op hun eigen niveau leuke spelletjes kunnen doen en zo spelenderwijs hun geheugen trainen. De computer kan ook gebruikt worden door meerdere bewoners tegelijk.

VISUALS-braintrainer

Lees het volledige artikel via Leeuwarder Courant

Blijf op de hoogte en mis nooit evenementen of nieuws

Bezoek Bolsward

Bekijk onze agenda.