Menu
Zuivelstudent terug in Bolsward

Zuivelstudent terug in Bolsward

31 juli 2023

Bron: Bolswarder Nieuwsblad dd donderdag 27 juli 2023

Dankzij de Friese fonteinen is oud-zuivelstudent Johan van der Kruk weer even terug in ‘zijn’ Bolsward

Dankzij een fietstocht langs de elf Friese fonteinen is oud-zuivelstudent Johan van der Kruk weer een paar dagen terug in zijn studiestad, met zijn vrouw Dianne, om de stadscamping van Bolsward als uitvalsbasis te gebruiken voor de rondritten.

,We hopen vanmiddag naar Workum te fietsen”, zeiden ze woensdagochtend schuilend tegen de regen onder de luifel van hun caravan. Ze zijn sinds zondag in Bolsward. ,,We hebben inmiddels zes fonteinen bekeken en gefotografeerd.”

‘Mijn tweede studentenhuis aan de Kleine Dijlakker staat er nog steeds’

De 63-jarige inwoner van Ommen studeerde van 1984 tot 1988 aan de in 1996 opgeheven Zuivelschool in Bolsward en is tegenwoordig senior developer bij Koninklijke Euroma in Zwolle. ,,Bolsward is niet veel veranderd, mijn tweede studentenhuis aan de Kleine Dijlakker bestaat nog altijd, mijn eerste studentenhuis bij de Blauwpoortsbrug is verdwenen, daar is een ander huis gebouwd.”

Hij geniet, samen met Dianne. ,,Bolsward is een mooie stad, sowieso vind ik dat alle Friese steden goed zijn onderhouden.” Een biertje drinken in zijn favoriete studentenkroeg Blauwpoort zat er niet meer in voor het voormalige bandlid van de Blue Gate Jazzband. ,,Die bestaat helaas niet meer.”

Stadscamping voldoet uitstekend. ‘Zo vlakbij het centrum, geweldig’

Zes campers en caravans staan er momenteel op de gemeentelijke stadscamping, de Ommenaren verbazen zich erover dat ze voor een sympathieke vijftien euro per dag ‘gratis’ naar de wc kunnen, douchen, elektriciteit en wifi kunt gebruiken. ,,En dan zit je ook nog eens vlakbij het centrum, dat is echt geweldig.”

Blijf op de hoogte en mis nooit evenementen of nieuws

Bezoek Bolsward

Bekijk onze agenda.