Menu
Inspirerend wonen op syn Frysk

Inspirerend wonen op syn Frysk

1 januari 2024 - 1 september 2024

54 Friese architecten in de schijnwerpers.

Vanaf vrijdag 15 december is in Museum De Tiid Inspirerend wonen op syn Frysk  te zien. Een tentoonstelling van 54 bijzondere woonomgevingen in Fryslân, ontworpen door Friese architecten.

In Fryslân wordt op grote schaal aan verrassende en vernieuwende projecten gewerkt, maar het overgrote deel hiervan is niet bekend bij het grote publiek. Toch mag Friese architectuur absoluut gezien worden. Een oproep aan Friese architecten om drie van hun meest inspirerende woningbouwprojecten in te sturen heeft een selectie van 54 ontwerpen opgeleverd waarmee de tentoonstelling Inspirerend wonen op syn Frysk is samengesteld. Deze tentoonstelling is te zien van 15 december 2023 tot en met 1 september 2024. Kijk, verwonder en geniet en ga samen met andere bezoekers in gesprek over de verschillende vormen van architectuur en de ruimtelijke omgeving.

De tentoonstelling is verdeeld in drie onderdelen; landelijk, stedelijk en vrij wonen en laat een mooie mix zien van de verschillende manieren waarop men in Fryslân woont en leeft. Vrijstaand en geschakeld, gestapeld of in rijen, op het platteland en in de stad; de verscheidenheid is groot. De grote foto’s van ieder project springen direct in het oog. Daarnaast is bij ieder onderdeel een bladerboek in te zien, met uitleg over hoe de bouwprojecten tot stand gekomen zijn en waar in Fryslân de woonobjecten zich bevinden. Inspirerend wonen op syn Frysk is de eerste in een reeks tentoonstellingen waarin steeds een ander thema in de Friese architectuur centraal staat.

Inspirerend wonen op syn Frysk  wordt op vrijdag 15 december geopend en is te zien tot en met 1 september 2024 in Museum De Tiid.

Meer informatie

Blijf op de hoogte en mis nooit evenementen of nieuws

Bezoek Bolsward

Bekijk onze agenda.