Menu
Huis van verhalen - De Tiid

Huis van verhalen – De Tiid

11 oktober 2023 - 15 december 2023

In Huis van verhalen, Museum De Tiid vertellen we met onze collectie de boeiende verhalen over Zuidwest Fryslân ‘Súdwesthoeke’ in de volksmond en in het bijzonder Bolsward.
We geven verdieping en perspectief aan de tijd van vroeger en nu, door historische en hedendaagse verhalen te combineren en te tonen vanuit verschillende invalshoeken en perspectieven.

Zo komt het verleden tot leven in bijzondere collectiepresentaties en wordt het verhaal verteld door opmerkelijke sleutelfiguren als priester-journalist Titus Brandsma, de zeventiende-eeuwse Friese dichter Gysbert Japicx, de vrijheidsstrijder Grutte Pier en de vooruitstrevende Trijntje Hilarides, die in 1892 op 24-jarige leeftijd in Zurich de eerste vrouwelijke directeur van een zuivelfabriek werd.

LEZINGEN

  • 11 oktober 14.30 uur  “Onafhankelijkheid, dekolonisatie, geweld en oorlog in Indonesie “ – Jan van der Kuur en Ronny Matitawaer.
  •  12 oktober 19.30 uur ‘Eerst de bal’ –  Jack de Vries
  • 09 november 19.30 uur ‘info volgt’ – Anita Terpstra
  • 17 november 19.30 uur Vrijdagavond verhalenavond ‘Voorportalen van de macht. Poorten en poortjes in het Bolswarder binnenhuis in de zeventiende en achttiende eeuw’ – Johan de Haan
  • 15 december 19.30 uur Vrijdagavond verhalenavond ‘States in Schettens, Hichtum en Burgwerd’- Ruby de Vries

Meer informatie ga naar De Tiid

Blijf op de hoogte en mis nooit evenementen of nieuws

Bezoek Bolsward

Bekijk onze agenda.