Menu
Nieuwe bogen over stadsgracht, nu nog invulling website

Nieuwe bogen over stadsgracht, nu nog invulling website

24 juli 2020

BOLSWARD ,,Normaal gesproken gaan ze na de Fietselfstedentocht weg, maar na samenspraak met de gemeente mogen ze over de gracht blijven.” Niels Engelmoer, voorzitter van de Vereniging Ondernemend Bolsward (VOB), heeft het over de bogen, die dit jaar meer dan ooit van thema wisselden.

Zo was er onlangs -los van de gebruikelijke fietsers rond Pinksteren- de ‘zorg voor elkaar-boodschap’ en pikte ook Heamiel aan bij de gedoogbogen. Nu is het stadswapen van Bolsward te zien, met daaronder een verwijzing naar de website bolsward.nl. ,,Daar vergaderen we veel over, om die site meer in the picture te krijgen. Daar moeten we een stap in zetten om ‘m interessant te maken voor de toeristen én de bewoners van de stad.”

De invulling van het digitale thuis moet komen vanuit de mienskip. Hij roept daarom verenigingen, stichtingen, culturele instellingen en andere belangstellenden op om hun activiteiten en nieuwsfeiten door te geven, zodat de site actueel blijft. Dit kan door een mail te sturen naar info@bolsward.nl. ,,Een stukje citymarketing”, zoals Engelmoer omschrijft.

Verder wordt achter de schermen gewerkt aan een nieuw lichtplan voor de stad, dat mogelijk samen met de herinrichting van de binnenstad uitgerold wordt. ,,Daar zijn we druk mee bezig, om ook de bogen daarbij te behouden.”

Want, zo merkt de voorzitter: ,,Het levert vaak erg positieve reacties op.” Zo ook voor deze variant. ,,Alle credits daarvoor gaan naar de grote initiator, Klaas de Vries en ook ZWF design, Bloemhof en Poedercoating Bolsward.”

Blijf op de hoogte en mis nooit evenementen of nieuws

Bezoek Bolsward

Bekijk onze agenda.