Menu
Horecazaak Blend beleeft een prachtige start in hartje Bolsward

Horecazaak Blend beleeft een prachtige start in hartje Bolsward

1 januari 2023

Conclusie na eerste negen maanden: horecazaak Blend beleeft een prachtige start in hartje Bolsward

Na negen maanden open te zijn in het centrum van Bolsward, durven eigenaresse Ingrid Hoiting en restaurant-manager Sara van der Staaij het nu wel hardop te zeggen: het gaat goed met Blend. Het nieuwe restaurant onderin het voormalige stadhuis uit 1617 draait boven verwachting.

Foto: Johan Vogelzang

“Toeristen weten ons wel te vinden, maar dat de Bolswarders terugkeren vinden wij misschien wel het grootste compliment”, zeggen Ingrid en Sara

Terugkerende klanten moet je zelf verdienen en dat lukt

Want de plek is natuurlijk prachtig in hartje Bolsward, op de begane grond van het fraaie voor 16,7 miljoen opgeknapte en gerenoveerde voormalige stadhuis uit 1617. Maar dat is nog geen garantie voor terugkerende klanten. Die moet je zelf verdienen met klantvriendelijkheid en smaakvolle producten. ,,Het gaat boven verwachting, het is nog steeds druk”, zegt Sara.

Behalve dat het voor velen duidelijk is dat je er overdag kunt genieten van lekker eten en drinken, wordt het ook steeds bekender dat je er een feestje of bruiloft kunt houden en daar één of meerdere ruimtes voor kunt reserveren. In combinatie met de trouwzaal in De Tiid bijvoorbeeld.

Volop leuke plannen voor 2023

Bolswardse Hoiting en Workumse Van der Staaij bruisen van de plannen voor 2023. Zoals dat ze vanaf dit voorjaar meerdere avonden open gaan, voor mensen die graag willen dineren of wat langer willen borrelen. Dat kan nu alleen nog op vrijdagavond. Ook zal er eenmaal per maand een Lazy Sunday-achtige zondagmiddag zijn met muziek. Andere plannen zijn er ook. Omdat het nog niet zeker is of die doorgaan, houden ze die nog even voor zich.

In elk geval gaan ze er weer vol voor. ,,We gaan deze zomer weer zeven dagen per week open. We hebben er heel veel zin in.” Is er dan echt geen nadeel op te noemen? ,,Het enige nadeel is dat er niet meer uren in een dag zitten”, lacht Sara.

Enige ‘nadeel’: er zitten te weinig uren in een dag

Het nadeel van 2022 was namelijk dat ze zo overenthousiast waren dat ze te weinig rust namen, in het Pinksterweekend en tijdens Heamiel dag en nacht in de weer waren. Het goede voornemen voor 2023 is daarom: werktijd en rust in 2023 beter in balans brengen.

Een groot compliment gaat wat hen betreft ook uit naar het hele team aan medewerkers. Van zogeheten gewone medewerkers tot andere medewerkers die een verstandelijke beperking hebben. ,,Het klinkt misschien klef, maar het is echt zo: we zijn echt een team met elkaar en dat is zo fijn”, zegt Ingrid.

‘Deze manier van ondernemen, daar krijg ik gewoon energie van’

Bij het aannemen van nieuw personeel volgt ze haar gevoel en tot dusver gaat het goed. Niet iedereen is ervoor geschikt. Ingrid heeft ervaring op dat vlak, met het mixen en samenbrengen van mensen met verschillende kwaliteiten, samen met haar man Gerbrand bij bloemenwinkel Meis en By Pimpé. Ook in Bolsward. ,,Het geeft me zo’n goed gevoel om op deze manier te ondernemen, daar krijg ik gewoon energie van.”

Blijf op de hoogte en mis nooit evenementen of nieuws

Bezoek Bolsward

Bekijk onze agenda.