Menu
Elfsteden Pinksterweekend

In het Pinksterweekend worden er veel activiteiten georganiseerd in Bolsward. Een sloepentocht, live muziek, koopzondag, rommelmarkt, wielerronde, stepelfstedentocht en natuurlijk de fietselfstedentocht op Pinkstermaandag.

PINKSTERWEEKEND BOLSWARD

In 2023 is Pinksteren van vrijdag 26 t/m maandag 29 mei 2023


TSJILLEN IN DE SLOEP
Sloepentocht in Bolsward

Tsjillen organiseert in en rond het Pinksterweekend watergerelateerde culturele activiteiten in Bolsward. Hierbij staat het Tsjil (wiel) centraal. Een verwijzing naar de vele wielen die door de stad rijden tijdens de fiets- en step 11-Stedentocht waarvan de start en finish plaatsvindt in Bolsward.

Tsjillen in de sloep


MINI-FIETSELFSTEDEN

Ben jij klaar om straks samen met je vriendjes en vriendinnetjes ongeveer 40 kilometer te fietsen? Daag ze dan nu uit! Ook vaders en moeders, opa’s en oma’s (ze mogen op een elektrische fiets) en broertjes en zusjes zijn natuurlijk van harte welkom om mee te fietsen óf je aan te moedigen langs de kant. Kortom; iedereen, jong én oud, is welkom bij deze toertocht.

——-
STEPELFSTEDEN

Op zondag 26 mei 1985 zijn 13 personen vanuit Bolsward op een step met wielmaat 12,5” vertrokken om langs de elfsteden te gaan. “Op kinderspeeltuig voor kinderspeeltuig”. Met deze spreuk werd geld opgehaald voor KDC It Mearke, een kinderdagverblijf voor meervoudig gehandicapte kinderen in Bolsward. Met deze sponsortocht was een traditie geboren. De Bolswarder Step Vereniging (BSV) werd opgericht en sindsdien wordt op 1e Pinksterdag de step Elfstedentocht georganiseerd.


Fietselfstedentocht

Fietselfstedentocht

Al meer dan 100 jaar fietsen op pinkstermaandag ongeveer 15.000 deelnemers de Fietselfstedentocht. De route van deze 235 kilometer lange tocht start en finisht in Bolsward. Om de tocht te volbrengen moeten de deelnemers alle stempels bij de verschillende posten hebben gehaald en uiterlijk om 24.00 uur bij de laatste finishcontrole in Bolsward zijn.

Elfsteden
Pinksterweekend
Bolsward

 

een uniek sportief feestweekend

 

Blijf op de hoogte:

 FIETSELFSTEDENTOCHT

Blijf op de hoogte en mis nooit evenementen of nieuws

Bezoek Bolsward

Bekijk onze agenda.