Menu
Bolsward krijgt in 2024 een Olympisch Heamielfeest

Bolsward krijgt in 2024 een Olympisch Heamielfeest

16 november 2023

BOLSWARD Bolsward staat eind juni 2024 in het teken van de Olympische Spelen met ‘Olympisch Heamiel’ als het centrale thema voor de 72e editie van de Heamielfeesten.

De organisatie kiest voor dit thema niet alleen vanwege de nabijheid van de daadwerkelijke Olympische Zomerspelen, maar ook om de historische betekenis waarbij zelfs oorlogen werden gestaakt voor de sportieve gebeurtenis.

Het Heamiel comité benadrukt dat het thema verder reikt dan sport alleen. ‘Het belichaamt een universele filosofie die streeft naar harmonie tussen lichaam, geest en wilskracht, met de kernwaarden excelleren, respect en vriendschap’, melden zij.

Deelnemers worden aangemoedigd om tijdens de vierdaagse festiviteiten, die plaatsvinden van 26 tot en met 29 juni, het beste uit zichzelf te halen. Dit streven naar persoonlijke groei en participatie wordt niet alleen verwacht tijdens de intocht. Het comité nodigt de inwoners van Bolsward ook uit om hun buurten en winkeletalages te versieren en actief deel te nemen aan de georganiseerde activiteiten voor alle ‘boeren, burgers en buitenlui’.

Olympisch Heamiel is het thema van 2024
Foto Heamiel

Blijf op de hoogte en mis nooit evenementen of nieuws

Bezoek Bolsward

Bekijk onze agenda.