Menu
Aftrap culturele seizoen 2023

Ook in Bolsward

Uit Festival Súdwest-Fryslân

9 september 2023

UIT Festival SWF vormt de jaarlijkse aftrap van het culturele seizoen.

Na vier jaren Friese UITmarkt in Sneek en één jaar stilte, vond in 2019 voor het eerst het UIT Festival SWF in Sneek plaats. Van een markt met kraampjes, ontwikkelde het evenement zich tot een veelzijdig festival door de hele binnenstad, met optredens, exposities en straattheater.

In 2020 werd het programma verspreid over verschillende locaties, vooral om het festival door te kunnen laten gaan met in achtneming van de coronamaatregelen. Dat resulteerde in cultuurroutes, waarbij naast de optredens ook musea en monumenten bezocht konden worden.

De zogenaamde OMDENK-editie in 2020 was zo’n mooie samenwerking van lokale organisaties en initiatieven, dat we besloten om in het vervolg het festival verspreid over verschillende dorpen en steden in de gemeente te laten plaatsvinden.

In Bolsward speelt het Uit Festival zich af in het Julianapark.

Spetterende muziekoptredens, wervelende straattheateracts, silent disco, kunstzinnige kramen waar je aan de slag kunt, actieve markt met cultuur, ontmoeting en informatie over gezonde leefstijl. Dat alles omlijst met het thema Bolsward en Zee, lekker genieten vanuit je strandstoel!

Meer informatie volgt op Uit festival SWF

Uitfestival Bolsward
Zaterdag 9 september
Tijd: 13.00 – 17.00 uur
In het Julianapark

Blijf op de hoogte en mis nooit evenementen of nieuws

Bezoek Bolsward

Bekijk onze agenda.