Menu
Patershuis Bolsward - voorjaarsprogramma

Voorproefje Helden van Bolsward

6 mei 2023
 In het Patershuis in het centrum van Bolsward schuilt een mooie theaterstudio. Eigenaren van het pand Kirsten Dijk en Léon Slootjes, zijn inmiddels drie jaar bezig om culturele activiteiten met lage drempel aan te bieden. Beide cultuurliefhebbers hebben zich ingezet voor een mooi programma dat vanaf maart weer gaat starten. 
AGENDA
Zaterdag 4 maart 18.00 uur Bruno Rummler + soep op zaterdag
Zaterdag 18 maart 10.00 uur Workshop Bolsward stad als theater
Woensdag 22 maart – 19 april 10.00 -11.30 uur Dansen voor ouderen
Zaterdag 1 april 20.00 uur Theatergroep Kortsluiting + soep op zaterdag
Vrijdag 21 april 20.00 uur Patershuis Jam
Zaterdag 6 mei 20.00 uur Voorproefje Helden van Bolsward + Soep op zaterdag
—-
Cultuur voor iedereen 

‘Mensen weten ons te vinden als het gaat om mooie kleine culturele avonden met theater of muziek waar je geen entree hoeft te betalen. Ons doel is om mensen bij elkaar te brengen door middel van kunst en cultuur, juist voor mensen die niet zo snel een theater of filmzaal binnen lopen. Niet iedereen kan dat betalen, maar kunst en cultuur moet wel voor iedereen bereikbaar zijn, daar proberen wij een programma bij aan te bieden.’ Aldus Kirsten, theatermaker en organisator. 

Huiskamervoorstellingen 

Komend voorjaar zijn er drie huiskamervoorstellingen te zien in het Patershuis en ook kun je aanschuiven bij de Soep op Zaterdag. Zo worden muziek & theater en samen eten bij elkaar gebracht. De opening van het seizoen wordt gedaan door de Friese Troubadour Bruno Rummler, die dit jaar zijn huiskamertheatertour door Súdwest-Fryslân presenteert. In april komt theatergroep Kortsluiting met de pijnlijk komische voorstelling Lift en in mei is er een voorproefje van de voorstelling Helden van Bolsward die na de zomer in première gaat. Een kaartje kopen hoeft dus niet, maar je moet wel een plekje reserveren en wie wil kan aan het einde van de avond een eigen bijdrage doen. 

Workshops en dansen voor ouderen 

Ook biedt het Patershuis komend voorjaar verschillende workshops en korte cursussen aan, hiervoor wordt wel een eigen bijdrage gevraagd. Zo kunnen ouderen vijf weken lang, op de woensdagochtend vanaf 22 maart, dansen onder leiding van professional Leonieke Scholten. Vanaf de stoel bewegen de senioren langzaam de vloer op en maken zij hun eigen choreografie. Voor theaterliefhebbers is er op 18 maart de dagworkshop Bolsward Stad als Theater, waarbij je leert om een eigen theaterscène op locatie te maken. Tenslotte is er 21 april nog een Patershuis Jam in samenwerking met muziekschool Pingpop uit Pingjum; samen muziek maken en zingen, iedereen is welkom! 

Kortom er is genoeg te beleven in en rondom het Patershuis aan de Grote Dijlakker in Bolsward, voor het volledige programma kunt u kijken op www.patershuisbolsward.nl 

 Foto: Theatergroep Kortsluiting 

Blijf op de hoogte en mis nooit evenementen of nieuws

Bezoek Bolsward

Bekijk onze agenda.