Menu
Capella Sneek zingt Bach en Buxtehude

Capella Sneek zingt Bach en Buxtehude

22 april 2023

Martinikerk Bolsward
20.00 uur
—-

Capella Sneek voert samen met professioneel barokensemble Het Margaretha Consort een concert uit met absolute hoogtepunten uit het oeuvre Bach en Buxtehude op het programma.

‘Jesu, meine Freude’, is waarschijnlijk Bach’s meest bekende motet. De Bachmotetten zijn werken waarin Bach zijn meesterschap in de polyfonie tot in perfectie laat horen.

Zo luister je naar prachtige koralen, dan weer lijkt het alsof je naar jazz zit te luisteren, zo swingen de snelle deeltjes de pan uit! ‘Jesu, meine Freude’ klinkt ook in de zetting van Buxtehude, waarvan ook het intieme koorwerk ‘Nimm von uns Herr’ wordt uitgevoerd. Sopraan Sippie Broersma zingt een van de meeste indrukwekkende cantates van Bach ‘Ich habe genug’. Bach bewerkte de cantate, die vooral bekend is in de versie voor bas, voor sopraan en flauto traverso. Capella Sneek is erg blij met de medewerking van professioneel barok ensemble Het Margaretha Consort, van artistiek leider Marit Broekroelofs.

Het koor Capella Sneek heeft zich ten doel gesteld een zo hoog mogelijk muzikaal niveau te bereiken en bestaat uit een zeer gemengd gezelschap als het gaat om achtergrond en ervaring, maar zij zijn eensgezind in hun ambitie en inzet en brengen zo met veel energie en overtuiging de meest uiteenlopende programma’s.

Het koor staat onder leiding van dirigent Gerard van Beijeren.

Blijf op de hoogte en mis nooit evenementen of nieuws

Bezoek Bolsward

Bekijk onze agenda.