Menu
Bella Ciao

Bella Ciao

16 juli 2023

Een zorgeloos moment op een onverwachte plek, iedereen de kans geven te genieten van de schoonheid van muziek!

Bella Ciao vindt plaats in de zomerperiode van 2023 in de noordelijke provincies van Nederland. Neem uw picknick kleed, koelbox of stoel mee en geniet van een zomers concert in uw plaatselijke muziekkoepel door Insolitum, een ensemble bestaande uit Femke van den Bergh (basklarinet) en Giordano Mor (trombone). Vergeet voor een moment even al uw zorgen!

Tijdens de eerste lockdown was er een extreem gevoel van saamhorigheid, we gingen ons er met zijn allen doorheen slaan. Muziek was één van de verbindende factoren in de samenleving en het popte overal op.
Nu heeft de muziek zich weer voor het grootste deel teruggetrokken binnen de muren van de concertzalen of festivalhekken. Muziek is daardoor minder toegankelijk.

Nog steeds zijn er grote zorgen in Nederland; inflatie, hoge energieprijzen, de dreiging vanuit Rusland, de angst voor een volgende corona uitbraak, de toeslagen affaire en specifiek voor de noordelijke provincies natuurlijk de aardbevingsschade en de aanhoudende kans op nieuwe aardbevingen. Niet iedereen heeft de financiële middelen om een concert te bezoeken en het zorgeloze moment wat muziek kan brengen te beleven. Ook de verbinding die muziek kan brengen, of de eerste kennismaking met klassieke muziek voor kinderen, is niet beschikbaar voor alle mensen. Dus waarom zou je de muziek niet opnieuw naar hen toe brengen? Op een alternatieve en vrij toegankelijke locatie in plaats van de reguliere concertzaal.

Je vind ze overal, stilletjes en onopgemerkt, maar ze lijken soms in de vergetelheid geraakt; de Muziekkoepel. Mensen lopen en fietsen erlangs, picknicken ernaast, spelen badminton, maar de muziekkoepels lijken in winterslaap. Laat de koepels ontwaken en breng de zomerse muziekklanken terug naar buiten! Gratis voor iedereen, met de mogelijkheid te zitten maar ook om gewoon te passeren, iedereen is welkom!

Het concert zal bestaan uit stukken voor de ongebruikelijke bezetting van basklarinet en trombone. Qua repertoire zullen verschillende muziekstijlen de revue passeren; van klassiek en jazz tot balkan en pop. En om het zomerse gevoel compleet te maken, wat met een Italiaanse trombonist natuurlijk niet kan ontbreken, de Italiaanse klassiekers. Hierdoor is het voor jong tot oud een feest der herkenning!

meer informatie 

Blijf op de hoogte en mis nooit evenementen of nieuws

Bezoek Bolsward

Bekijk onze agenda.