Menu
Vader en Zoon

Joop en Mads Wittermans in een geestige, ontroerende en soms pijnlijke theaterdialoog over ouder worden, jarenlange patronen en elkaar los durven laten.

Theaterdialoog Vader en Zoon in Marne Theater Bolsward

29 oktober 2021

Vrijdag 29 oktober 2021

20:15

Boalsert – Marne Theater

Twintig jaar geleden speelden Joop en Mads Wittermans Vader en zoon. Nu staan ze weer samen op het toneel, maar er is het nodige veranderd! In de voorstelling van toen had pa last van een midlifecrisis en weigerde zoon, ondanks inspanningen van z’n vader, te voldoen aan de normen van de maatschappij. Anno 2021 hikt de zoon tegen een midlifecrisis aan en lijkt hij conformist te zijn geworden. Terwijl in vader de anarchist ontwaakt; hij zet zich af tegen alle regels die het ouder worden en de naderende dood met zich meebrengen. De rollen zijn dus volledig omgedraaid, of ligt het toch anders?

Zes schrijvers (Bouke Oldenhof, Joeri Vos, Rob de Graaf, Marijke Schermer, Bodil de la Parra en Jan Veldman) schreven nieuwe teksten. Door Jan Veldman en regisseur Liesbeth Coltof zijn deze kunstig met elkaar vervlochten. Vader en Zoon is een spel tussen feit en fictie, toen en nu. Het is een geestige, ontroerende en soms pijnlijke theaterdialoog. Een hartstochtelijk gesprek over ouder worden, jarenlange patronen en elkaar los durven laten.

Vader en zoon is grotendeels Nederlandstalig met zo nu en dan Fries.

Tickets en informatie: Koop hier uw tickets

Vader en zoon is een co-productie van Tryater en Theater Producties Wittermans.


Coronatoegangsbewijs
Voor een bezoek aan Vader en zoon heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan via de CoronaCheck-app of door een papieren coronabewijs via CoronaCheck.nl te printen.

Blijf op de hoogte en mis nooit evenementen of nieuws

Bezoek Bolsward

Bekijk onze agenda.