Menu
Brandweer Bolsward zoekt nieuwe collega’s

Brandweer Bolsward zoekt vrijwilligers

22 juni 2017

Wat zou jij willen weten over werken bij de vrijwillige brandweer? Op zaterdag 1 juli hebben omwonenden van kazerne in Bolsward tijdens een informatiebijeenkomst de kans om al hun vragen te stellen. Wat moet ik doen om vrijwillige brandweer te worden? Hoeveel tijd kost dit? Wat kan ik allemaal doen bij de vrijwillige brandweer? Wat zijn de gevolgen voor mijn werkgever? Vragen waar we graag met je over in gesprek gaan.

De vrijwillige brandweer is op zoek naar nieuwe collega’s in Bolsward en heeft daarom op zaterdag 1 juli om 14.00 uur een informatiemiddag in de Brandweerkazerne aan de Hichtumerweg 17-19 in Bolsward. Brandweer Fryslân nodigt alle omwonenden uit die geïnteresseerd zijn om vrijwilliger te worden of meer informatie willen over de vrijwillige brandweer.

Brandweer Fryslân heeft in het woongebied rondom de brandweerkazerne in Bolsward uitnodigen verstuurd aan inwoners tussen de 18 en 40 jaar. In de toegezonden enveloppen zit een flyer met informatie en een antwoordkaart. Door de antwoordkaart op te sturen kun je aangeven of je 1 juli aanwezig bent bij de informatiemiddag. Na de informatiemiddag is de gelegenheid om aan te geven of je belangstelling hebt. De ploeg van post Bolsward  gaat graag met geïnteresseerden in gesprek.

Brandweervrijwilligers kunnen zelf het beste uitleggen wat er zo bijzonder is aan werken bij de brandweer:

Jan Bonthuis. “Anderhalf jaar geleden, na de open dag bij post Bolsward, heb ik me aangemeld. Ik heb een tijdje getwijfeld of de vrijwillige brandweer wel iets voor mij was. Na een paar maanden ben ik begonnen met de opleiding, met een enthousiaste groep. Door alle verschillende achtergronden benaderen we de opgaven op  creatieve manieren. Zo leren we veel van elkaar. Nu ik een poosje mee draai merk ik dat er op de opleiding en de kazerne een sterke band ontstaat. Mijn twijfel is inmiddels helemaal verdwenen. Ik heb het erg naar mijn zin bij de brandweer!”

Thijs Beekman: ‘‘Sinds 1991 ben ik lid van post Bolsward. Ik ben toen door een collega gevraagd eens mee te gaan. Daar heeft het brandweerwerk me gepakt en niet meer losgelaten. Improviseren, collegialiteit en het samen met je collega’s mensen helpen, dat zit in het DNA van brandweermensen. Vooral het hulp bieden bij ingrijpende gebeurtenissen is erg waardevol. Ook het werken met de nieuwste technische hulpmiddelen, het rijden op brandweerauto’s, goed uitgedachte werkmethoden en mogelijkheden om je te ontplooien zijn top. Wie wil dat nou niet?! Mijn brandweercarrière loopt inmiddels op z’n einde, maar ik heb tot op de dag van vandaag geen seconde spijt gehad van mijn beslissing om bij de vrijwillige te gaan!”

 

Blijf op de hoogte en mis nooit evenementen of nieuws

Bezoek Bolsward

Bekijk onze agenda.