Menu
Kaartverkoop Tiidgenoaten gestart

Kaartverkoop Tiidgenoaten gestart

17 september 2021

De kaartverkoop van Theaterconcert Tiidgenoaten is gestart! Hét Friese cultuur evenement dat je niet mag missen!

Een wervelend theaterconcert waar de liefde voor taal vanaf spat!
Hiske Oosterwijk (1989) schreef nieuwe composities op het 17e -eeuwse werk van dichter en schrijver Gysbert Japicx. De oude teksten kwamen zo opnieuw tot leven en staan nu garant voor een bijzondere avond in de karakteristieke Broerekerk in Bolsward.

In Tiidgenoaten lijken de ogenschijnlijk onoverbrugbare verschillen tussen Gysbert en Hiske te verdwijnen, als de twee elkaar vinden in de liefde voor taal en muziek. Daar ontmoeten zij elkaar. De herkenning wordt alleen maar groter als zij dezelfde worstelingen blijken te doorlopen, op zoek naar authenticiteit. Geldt deze zoektocht niet voor iedereen?

Het theaterconcert is een authentieke combinatie van moderne jazz en kwalitatief hoogstaande teksten in een frisse eigentijdse toonzetting. Dat de 400 jaar oude teksten van Gysbert Japicx opnieuw het daglicht zullen vinden, op een plek waar zijn roots liggen, zal een historisch moment zijn. Hiske Oosterwijk speelt samen met zes professionele en bevlogen musici!

De voertaal van het concert is Fries.

Bij aanvang van het concert is een programmaboekje met zowel de Friese- als Nederlandstalige tekst van de songs beschikbaar.

Boek nu je toegangskaart op: VanPlan Een toegangskaart in inclusief (Fryske!) koffie of thee.

Blijf op de hoogte en mis nooit evenementen of nieuws

Bezoek Bolsward

Bekijk onze agenda.