Menu
Heamieltrio 2023

Heamieltrio 2023

4 mei 2023

Het Heamiel-comité maakt bekend dat de Heamielkeninginne van dit jaar Femke Nauta is geworden. Samen met hofdames Sophie Kroon en Amarins Spijksma vormt zij het Heamieltrio van 2023. De geboren en getogen Bolswardse die onlangs voor de liefde naar Makkum verhuisde, heeft er zin in. ,,’Dressed-up’ op een boerenwagen Bolsward betreden, is mijn ultieme droom.”

Bron:
Bolswards Nieuwsblad

,Op de step ben ik al van vele kanten ‘myn stadsje‘ binnen gekomen, maar dressed-up op een boerenwagen nog nooit.” Vanwege de liefde is de Bolswardse Heakeninginne onlangs naar Makkum verhuisd, maar ze is nog altijd veel in Bolsward te vinden.

Dol op de Fryske hynders van stal De Marne aan de rand van de stad

,,Mijn grote passie zijn de Fryske Hynders van stal ‘De Marne’ aan de rand van Bolsward. Daar breng ik vele uren door voor het trainen en verzorgen van de paarden”, vertelt de keninginne enthousiast. Makkum is ook de plaats waar de 23-jarige hofdame Sophie vorig jaar naartoe verhuisde.

,,Een beetje stiekem en met een glimlach stelde ik mij voor hoe Femke, Amarins en ik in juni op het bordes zouden staan”, zegt ze stralend. ,,Nu mag het hoge woord eruit. Soms geloof ik nog steeds niet helemaal dat wij het Heamieltrio voor 2023 mogen vormen.”

Hofdames Sophie en Amarins hebben ook elk hun eigen passie voor het Heamiel

Communicatiestudente Sophie kan niet wachten om de magie van het Heamiel van zo dichtbij te mogen meemaken. Ook hofdame Amarins kijkt er ontzettend naar uit. ,,Sinds kort woon ik samen met mijn vriend en hebben we uitzicht op het park, nota bene, de plek waar Bolsward Heamiel viert.” Dat had zo moeten zijn, denkt ze dan.

Amarins is evenals Sophie 23 jaar oud en is een échte Boalserter Oliekoek. Deze Pabo-studente is fanatiek korfbalspeelster en traint op dit moment ook nog voor de stepelfsteden: een sportieve dame, dus.

Eerst de stepelfstedentocht volbrengen, daarna het Heamiel

Femke glimlacht en vertelt dat ze op dit moment ook voor de stepelfsteden traint. ,,Deze hoop ik op 28 mei voor de derde keer te volbrengen en daarna gaat de focus volledig op Heamiel” Ondanks haar drukke bestaan spookt Heamiel dagelijks door Amarins haar hoofd en ook Sophie heeft de afgelopen maanden veel gedagdroomd over de komende Heamieldagen.

Ze kan ook niet wachten om haar ouders in dit avontuur te betrekken. ,,Mijn moeder was een aantal jaar Heamielfotograaf en ook zij droomde ervan dat ik ooit in de positie van hofdame terecht zou komen… Nou mam, pak je camera er maar bij.”

In 2023 vanaf 21 juni tot en met 25 juni

Heamiel begint dit jaar op woensdag 21 juni en duurt tot en met 25 juni. Het volledige programma van het jaarlijkse Bolswardse meerdaagse feest voor Bolswarders, boeren en buitenlui is te vinden op de website www.heamiel.nl.

Blijf op de hoogte en mis nooit evenementen of nieuws

Bezoek Bolsward

Bekijk onze agenda.