Menu
Rotary Santa Run

Rotary Santa Run

14 december 2019 - 14 december 2019

Rotary Bolsward en LAB organiseren samen de eerste Bolswarder Santarun, doe mee!

Eerste Bolswarder Santarun

Op zaterdag 14 december 2019 wordt de eerste Bolswarder Santarun georganiseerd. BAC, LAB en Rotary Bolsward hebben de handen ineengeslagen om het evenement te organiseren. De deelnemers aan de Bolswarder Santarun lopen in een kerstpak voor het goede doel. Dit jaar is het goede doel de Voedselbank in Bolsward.

Wat is een Santarun?
Een Santarun is een korte wandel- en hardlooptocht van ongeveer 2,5 kilometer door het centrum van Bolsward. Je loopt mee in een kerstpak helemaal in je eigen tempo. Vanaf de start bij de Wijnberg loop je een route die duidelijk aangegeven is.

Kerstpak kopen?
Een kerstpak kun je kopen bij Rotary Bolsward, bij AP van der Feer, De Hema, Etos, Primera, optiek Peter en Es-ster. Een pak voor een volwassene kost €15 en een kinderpak kost €10. Alleen lopers met een pak kunnen meedoen. Hoe meer lopers hoe leuker het wordt! En als bonus: op je startnummer kun je leuze prijzen winnen !!!

Wanneer en waar?
De Santarun wordt op zaterdagmiddag 14 december georganiseerd. Om half twee is de start op het marktplein. Dan beginnen we met een opwarming. De spieren worden vakkundig door Wybertha Brouwer opgewarmd met verschillende oefeningen. Om blessures te voorkomen is dit aan te raden. Ondertussen speelt DJ Sjoerd Vellinga zijn bekende beats waardoor alle lopers worden klaargestoomd voor de start. Het Startschot wordt gelost door een bekende Bolswarder, wie dat is houden we nog even geheim.

Afterparty?
Na de Santarun is er muziek en een drankje voor deelnemers en toeschouwers.

Blijf op de hoogte en mis nooit evenementen of nieuws

Bezoek Bolsward

Bekijk onze agenda.