Menu
MTB Fietselfstedentocht

MTB Fietselfstedentocht

2 september 2023 - 3 september 2023

Wie aan Bolsward denkt, denkt aan fietsen. Al meer dan 100 jaar wordt vanuit deze stad – in het hart van de elf steden – op tweede Pinksterdag de Fietselfstedentocht georganiseerd. Maar in Bolsward staan elk jaar ook andere fietsevenementen op het programma, zoals de wielerrondes op Pinksterzaterdag en tijdens de Heamieldagen.

Maar Fryslân weer een nieuwe elfstedentocht rijker. Op 2 en 3 september 2021 wordt een elfstedentocht voor mountainbikes georganiseerd. In twee dagen worden alle elf steden aangedaan over veelal onverharde paden in het Friese landschap. Op de eerste dag zullen de fietsers de noordelijke lus afleggen en de tweede dag worden de steden in de zuidwesthoek aangedaan.

Het wordt een tweedaags evenement met elke dag de start en finish in Bolsward.
De eerste dag zullen de steden Harlingen, Franeker, Dokkum en Leeuwarden worden aan gedaan.
De tweede dag kom je door Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen en Workum.

De route gaat zoveel mogelijk over onverharde wegen. Oude kerkenpaden, zeedijken, bossen en landerijen zullen worden doorkruist.

Stephan Rekker, voorzitter van de Stichting de Friese Elfsteden Rijwieltocht: “Ons bestuur is erg enthousiast. Wij hopen op een een mooie aanvulling van fietstochten vanuit Bolsward”.

Zie voor meer informatie de website van de Fietselfstedentocht.

Blijf op de hoogte en mis nooit evenementen of nieuws

Bezoek Bolsward

Bekijk onze agenda.