Menu
Helge Slikker – As.’

Helge Slikker – As.’

12 april 2019
  • (0)

As. Een muzikale reis door IJsland

Een liefdesverklaring aan IJsland
IJsland. Mystiek land. Onherbergzaam, koud, dunbevolkt; land van geisers en vulkanen met onuitspreekbare namen, die uitbarsten als ze er zin in hebben. Land waarvan de bevolking achternamen heeft die meestal eindigen met ‘son’ of ‘dottir’. Eiland waarop een mens zich nietig voelt in woeste natuur en niks voorstelt.

Sinds 2000 komt componist Helge Slikker met enige regelmaat op IJsland. De fascinatie en liefde voor dit onherbergzame eiland hebben geresulteerd in het opschrijven van een geschiedenis. Een die zich afspeelt op de grens van de mensenwereld en de wereld van de Noordse mythologie. Een verhaal dat gaat over rouw en het herontdekken van de liefde, over nietigheid en de goden verzoeken. Dit verhaal vormt de basis voor een bijzonder theatraal concert. Helge neemt je aan de hand van nieuw geschreven muziek mee op een avontuur over het hele eiland. Hij staat op het podium samen met producer en muzikant Dave Menkehorst. Paul de Munnik, met wie Helge al vaker samenwerkte, tekent voor de regie. Madeleine Matzer is als artistiek adviseur betrokken.

Helge Slikker schreef eerder theatermuziek voor vele gezelschappen waaronder Oostpool, De Toneelmakerij en Matzer Theaterproducties. Ook componeerde hij voor vele nationale en internationale films zoals Infiltrant, They Have Escaped en Kauwboy (waar hij een Gouden Kalf voor kreeg).

Officiële trailer 

Speellocatie
Marnetheater Schoolstraat 1 Bolsward.
Zaal open 19.30.uur.  Aanvang 20.15 uur.
Kaarten reserveren via
Gysbert Japicxhus Wipstraat 6. Bolsward.
tel. 0515-573990
Meer info
https://boog-bolsward.nl/

Blijf op de hoogte en mis nooit evenementen of nieuws

Bezoek Bolsward

Bekijk onze agenda.