Menu
Lezing door Annegreet van Bergen “Het goede Leven”

Lezing door Annegreet van Bergen “Het goede Leven”

29 maart 2019 - 29 maart 2019

In het kader van de Boekenweek met als thema “De moeder De vrouw komt Annegreet van Bergen op vrijdag 29 maart vertellen over haar laatste boek “Het goede leven”  in de Bibliotheek van Bolsward. De avond begint om 20.00 uur en kaarten zijn te verkrijgen via de website: www.bmf.nl/agenda.

Annegreet van Bergen is van opleiding econoom en van beroep journalist.

Zij kreeg landelijke bekendheid als auteur van het in 2014 verschenen boek Gouden jaren, waarin zij laat zien hoe het dagelijks leven in Nederland onherkenbaar is veranderd door de ongekend grote naoorlogse economische groei.De wekelijkse teil werd een dagelijkse douche, het papieren loonzakje een digitale bankrekening en de boterham met tevredenheid een broodje gezond. Vertrouwde beroepen verdwenen, nieuwe deden hun intrede. Wie had er in de jaren vijftig al gehoord van computerprogrammeur, mondhygiëniste of activiteitenbegeleider?

Centraal thema in haar lezingen: wie met de ogen van iemand uit de jaren vijftig kijkt naar wat wij nu gewoon vinden, valt van de ene verbazing in de andere over de grote rijkdom die in kort tijd zo gewoon is geworden.

Naast de lezing van Annegreet van Bergen over haar laatste boek: Het goede leven.  heeft zij het boek: Mijn moeder wilde dood over zelfbeschikking geschreven.

Deze lezing wordt mede in het kader van Pier21.nl “It wie op in simmerjûn” gegeven.

Blijf op de hoogte en mis nooit evenementen of nieuws

Bezoek Bolsward

Bekijk onze agenda.