Menu
Amusementsorkest Andante

Amusementsorkest Andante

7 april 2019 - 7 april 2019

Amusementsorkest Andante begon in het jaar 1912 als een strijkje, bestaande uit twee violen en een cello. Het zou in ruim 100 jaar uitgroeien tot het amusementsorkest, zoals we dat tegenwoordig kennen. Andante is nog steeds een begrip binnen en buiten Bolsward.

Het aardige is dat het orkest ook altijd zijn eigen koers is blijven varen. Het zou diverse stromingen uit de wereld van de populaire muziek overleven en precies datgene op de speellijst zetten wat past bij het orkest, Zo kan de luisteraar genieten van heerlijke swing, salonmuziek en licht klassieke composities. Ook eigentijds werk schuwt het orkest niet, hoewel we composities van Jaap Valkhof, Han Dunk en Jack Bulterman, componisten en tekstschrijvers van voorheen, nog steeds op het programma zien staan. Zangeres Froukje Bosma en al jarenlang de vaste zangeres van de band. Ook Foppe de Lang laat geregeld zijn stem horen. Andante staat onder leiding van Arend Huisman.

Het “middagje Andante” zal ook dit jaar weer het feestelijke slotconcert zijn van de BOOG optredens 2018-2019. Prijs inclusief consumptie!

De entreeprijs is 10 euro p.p. inclusief kopje koffie/thee.
Aanvang 15.00 uur, deuren open 14.30 uur
Plaats: Marne Theater

Blijf op de hoogte en mis nooit evenementen of nieuws

Bezoek Bolsward

Bekijk onze agenda.