Menu
Marne Actieweek

Marne Actieweek

31 mei 2022

Het Marne College steunt Team Wybe

Tijdens de actieweek van 30 mei t/m 3 juni gaat het Marne college geld inzamelen voor kankeronderzoek. Alle leerlingen en medewerkers gaan aan de slag om diverse sponsoracties uit te zetten, maar dit doen ze niet alleen. Team Wybe heeft ons geïnspireerd tot deze actieweek, de mensen van Team Wybe zetten zich al jaren in om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Vorig jaar fietsten zij op de bierfiets de Elfstedentocht, dit jaar op de waterfiets. Meer dan 200km afleggen op een waterfiets met een maximale snelheid van 5km per uur! Ja, dan kun je alle hulp gebruiken! Alle leerlingen van het Marne vormen samen één extra teamlid, oftewel de mascotte van Team Wybe!

Donderdag 2 juni organiseert het Marne college de Marne Markt. Op deze markt bieden leerlingen verschillende workshops, activiteiten en spulletjes aan om zoveel mogelijk geld op te halen. Naast het Marne College doen ook de basisscholen De Bron, De Opbouw en De Sint Maartenschool mee met de actieweek. Zij zullen ook allemaal hun steentje bijdragen. Op 3 juni zal Team Wybe beginnen aan de tocht langs de Friese Elfsteden. Bij de start overhandigt het Marne college een cheque met het opgehaalde bedrag. Dit als extra steuntje in de rug. Helpen jullie mee?

Maarten van der Weijden
Samen met Team Wybe en de Bolswarder basisscholen doneren wij aan de Maarten van der Weijden Foundation. Deze Foundation probeert meer mensen kans op genezing te bieden door het financieren van wetenschappelijk onderzoek. Maarten zal ook zelf actief deelnemen aan deze tocht op de waterfiets. Daarnaast geeft hij voor de inwoners, leerlingen en medewerkers van de school lezingen.

Marne Actieweek

Programma

30 & 31 mei om 13:30 uur
Presentatie van Maarten van der Weijden voor de leerlingen van het Marne college. Thema: doorzettingsvermogen, passie en motivatie.

1 juni 19:30
Presentatie van Maarten van der Weijden voor de bewoners van regio Bolsward bij het Marne college. Inschrijven kan via info@marnecollege.nl

2 juni 14:00 – 20:00
Marne Markt

2 juni 15:00
Presentatie Maarten van der Weijden voor alle medewerkers van het Marne college en alle basisscholen uit Bolsward

3 juni 8:00
Start Elfstedentocht Team Wybe

Blijf op de hoogte en mis nooit evenementen of nieuws

Bezoek Bolsward

Bekijk onze agenda.